Burgerhuis bij landhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis bij landhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Gooreind

Beschrijving

Alleenstaand en omhaagd enkelhuis, oorspronkelijk vermoedelijk een aanhorigheid van een landhuis gelegen in de Paviljoenstraat.

Witgeschilderde baksteenbouw van drie + twee traveeën en één tot twee bouwlagen onder haakse zadeldaken (mechanische pannen) uit de tweede helft van de 19de eeuw of het eerste kwart van de 20ste eeuw. Hoeklisenen bovenaan verbonden door een rondboogfries, doorlopend kordon. Rondboogvormige muuropeningen, voorgevel met gekoppelde vensters, op gelijkvloerse verdieping in verdiept rondboogvlak.

Auteurs: Steyaert, Rita