Parochiekerk Sint-Gerebernus

Beschrijving

Zaalkerk van 1949 naar ontwerp van R. Van Steenbergen. Sobere baksteenbouw onder leien zadeldak (nok loodrecht op straat) met schip van vijf traveeën en koor van twee traveeën met vlakke sluiting. Zuidoostelijke puntgevel en spitsboogvormige muuropeningen. Haakse aanbouwsels, waaronder weekkapel, aan noordoostzijde. Vrijstaande, opengewerkte klokkentoren van staal (1962-1963) achter het koor.

Achter de kerk: vrije gemengde lagere en kleuterschool met enkele schoolvleugels uit midden 20ste eeuw (Vogelzang nummer 64).

• Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg & Landschappen, Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg Antwerpen, Monumenten en Landschappen, Dossier A/0730.

Auteurs: Steyaert, Rita