Ziekenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Ziekenhuis

Beschrijving

Voormalig ziekenhuis van 1913-1918 naar ontwerp van J. Van den Plas, sedert 1976 gemeentelijke school voor Bijzonder Lager Onderwijs.

Neotraditionele baksteenbouw van één bouwlaag op U-vormige plattegrond met achteruitwijkende haakse zijvleugels, leien schilddaken (nok parallel aan en loodrecht op straat). Lijstgevels met gebruik van zandsteen voor banden en vensterkruisen. Hoofdvleugel met centrale ingangspartij onder hogere tuitgevel, sierankers. Gevarieerde, doorgaans rechthoekige, muuropeningen, hoofdgevel met kruiskozijnen. Achteruitwijkende rechthoekige deur omlijst door blind spitsboogveld met bekronende nis met Sint-Dimpnabeeld. Aan de straat ijzeren hek.

Auteurs: Steyaert, Rita