Villa Stuyck

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Stuyck

Beschrijving

De zogenaamde Villa Stuyck, werd gebouwd als dokterswoning in de jaren 1920 en op het kadaster geregistreerd in 1927 op een voorheen onbebouwd perceel; ommuurde voortuin.

Vrijstaande villa van drie traveeën en twee bouwlagen onder overkragend, afgeknot schilddak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen). Bakstenen lijstgevel met markerende, gevelhoge, driezijdige erkers met rechthoekige vensters aan weerszijden van de rondboogdeur in natuurstenen omlijsting onder waterlijst met gestrekte uiteinden. Ten dele beluikte vensters. Gekanteelde uitbouw links.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieschetsen Balen, schetsen 1927/14.