Burgerwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerwoning

Beschrijving

Halfvrijstaande burgerwoning van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel aan straat, mechanische pannen), van 1931, zie gevelsteen en mutatieschetsen.

Bakstenen lijstgevel met dubbelhuisopstand en decoratieve verwerking van donkere baksteen, onder meer voor de casementen op de fries. Iets hoger oplopend deurrisaliet met trompe-l'oeil-oculus onder de gebogen kroonlijst. Aan weerszijden van de deurtravee spaarvelden met rechthoekige vensters, op de begane grond evenals de deur in iets meer uitgewerkte omlijsting met lichte art-decoreminiscenties.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieschetsen Balen, schetsen 1931/14.