Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Beschrijving

Burgerhuis in neoclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1873 gebouwd in opdracht van de heer of mevrouw Ribal. Uit het bouwdossier vallen ontwerper noch aannemer af te leiden. Gesloopt in 1994 voor een nieuwbouwflat.

Enkelhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op een hardstenen plint. Geleed door de puilijst, legt de compositie de klemtoon op het gedesaxeerde middenrisaliet, oorspronkelijk met het inkomportaal. Dit laatste wordt op de eerste verdieping wordt geaccentueerd door een balkon met consoles en ijzeren borstwering. Registers van rechthoekige vensters in geriemde omlijsting met sluitsteen, lekdrempels op consoles en onderdorpel. Klassiek hoofdgestel met houten kroonlijst op klossen, tandlijst en uitgelengde consoles.