Art-decoburgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Art-decoburgerhuis

Beschrijving

Art-decodubbelhuis naar verluidt naar ontwerp van F. Liebrecht van 1934. Drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) en verhoogde linker travee onder plat dak. Afwisselend materiaal- en kleurgebruik: geel-oranje baksteen, arduinen plint, granito voor linker travee met driezijdige erker bekroond met ijzeren balkonhek. Invloed van geometrische art deco merkbaar in verticaal casement met overhoekse muizentand bekleed met granito en voorzien van kruisvormig venster.

Nummer 31, eveneens van 1931, in aansluitende bouwtrant.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol