Burgerhuis en achterliggende werkplaatsen

Beschrijving

Halfvrijstaand woonhuis met afgeronde hoek uit de jaren 1930-1940, waarachter werkplaatsen onder sheddaken in opdracht van dhr. Daenens, fabrikant van de zonneblinden "Persiennes Nordiques". Parement van oranje baksteen versierd met arduin onder meer voor plint en omlijstingen; afgesnuit schilddak (mechanische pannen) op brede kroonlijst. Rechthoekige muuropeningen onder meer in vensterregister. In de voorgevel brede poorttravee, ingangspartij in de zijgevel benadrukt door bow window waarvan de bedaking doorgetrokken is tot luifel.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol