Vandewallens kapel met gekandelaarde linde

Beschrijving

Veldkapel, zogenaamd "Vandewallens kapel" gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand, van 1940, zie kruis. Eén travee op rechthoekige plattegrond met afgeronde hoeken ter hoogte van sluiting. Rode baksteenbouw verfraaid met granitoschijf; leien zadeldak, driezijdig afgesloten op de achtergevel. De kapel wordt beschaduwd door een linde, welke is aangeplant als kapelboom en mogelijks ook als welkomstboom, gezien de ligging aan de erfoprit. De boom kent een traditioneel beheer van kandelaren en wordt nog steeds uitgevoerd.

Dieperin gelegen hoeve zonder noemenswaardigheden.

Auteurs: Schepens, Annelies; De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol