Beschrijving

Hoeve aangeduid als omwald op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1843); de vroegere schuur stond ten westen van het erf. Losse 19de-eeuwse bestanddelen van verankerde rode baksteen onder pannen zadeldaken, U-vormig gegroepeerd rondom een deels verhard, begrint en begraasd erf; ten noordwesten gekasseide erfoprit met ijzeren hekken beschaduwd door kastanjelaar; gekasseide stoep voor de schuur. Ten noordoosten, kleine ast van twee bouwlagen en overdekte mestvaalt.

Ten oosten, boerenhuis van 1858, zie jaarsteen in linkerzijgevel; vijf traveeën + twee opkamertraveeën links + staltravee en privaat rechts. Beluikte vensters. Deur met getoogd bovenlicht voorzien van roedeverdeling en opgenomen in een met muizentand afgelijnde omlijsting van zwarte baksteen; tandlijst. Zowel linker als rechter zijgevel met vlechtingen en uilengat.

Interieur met zeer kleurrijke en decoratieve cementtegelvloer uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Ten zuiden, schuurvleugel van 1930, zie jaarsteen in rechter zijgevel, zonder noemenswaardigheden.

Overige hoevegebouwen eveneens zonder noemenswaardigheden.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol