Beschrijving

Hoeve naar verluidt teruggaand op circa 1700 met latere aanpassingen. Aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en in de Atlas der Buurtwegen (1843) met dezelfde configuratie voor woonhuis en schuur. Lage losstaande bestanddelen. Witgeschilderde verankerde baksteenbouw onder uitkragende zadeldaken (pannen). Aan straatzijde rij iepen; ten zuiden en oosten meidoornhaag. IJzeren hek ten noorden van het begraasde erf met onder meer notelaars. Woonhuis en schuur, respectievelijk ten oosten en ten westen van erfoprit. Ten zuidwesten nutsgebouw en ten oosten bakstenen hondenhok.

Woonhuis van vijf + twee traveeën en twee staltraveeën aan erfzijde, mank zadeldak ten gevolge van de aangebouwde partij aan achtergevelzijde zie bouwnaad rechter zijgevel (Vlaamse pannen, golfplaten boven vijf linker traveeën). Op noordoostelijke hoek steunbeer. Geplaveide stoep. Waterpomp. Beluikte rechthoekige vensters met houten kruiskozijnen.

Interieur: centrale gang met houten wandbetimmering en doorkijk naar de leefkamer, zwart gebakken tegelvloer. Leefkamer rechts van de gang met smalle 19de-eeuwse schouw met kachel, bewaarde balklagen.

Dwarsschuur met recentere aanbouwen onder lessenaarsdaken.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol