Bedrijfsgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Bedrijfsgebouw

Beschrijving

Voormalig bedrijf "MAV", dit is "Maurice Allegaert Veevoeders", naar verluidt van 1935, heden constructiebedrijf van voedermachines. Magazijn naar ontwerp van Joseph De Bruycker (Roeselare) van drie bouwlagen van 1937. Rechts gebouw van drie traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak. Links hoog opgetrokken silogebouw onder plat dak, voorheen poortgebouw van twee bouwlagen, zie bouwnaad. Betonskelet. Parement van gele baksteen op gecementeerde plint, witgeschilderde betonnen lateien. Rechter lijstgevel getypeerd door trav.nissen met afgeschuinde bovenhoeken; borstweringen in metselmozaïek, heden witgeschilderde gecementeerde vlakken. Rechthoekige vensters, bovenvensters met kleine roedeverdeling; poort onder veelhoekig uitgewerkte latei. Twee rechter traveeën heden bureaus, oorspronkelijk voorzien als woonhuis.

Erachter bedrijfsruimten onder sheddaken en gebouw onder pannen zadeldak met graanzolders. Recentere achterin gelegen loods.

• Gemeentelijk Archief Lichtervelde, Bouwaanvragen 1937.
  • VANDEWALLE G., Lichtervelde in oude foto's, Eeklo, 1993, p. 143.