Herberg 't Paradijs

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg 't Paradijs

Beschrijving

Herberg " 't Paradijs" (zie huidig opschrift) uit het vierde kwart van de 19de eeuw, tevens voormalige paardenhandel; zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (donkere, mechanische pannen). Links, brede poorttravee leidend naar de stallen. Breedhuis van rode baksteen op grijsgeschilderde plint, pannen zadeldak. Rechthoekige muuropeningen met afgeronde bovenhoeken. Decoratief uitgewerkte persiennes op begane grond.

Nummer 120, behorend tot zelfde eenheidsbebouwing, heden gecementeerd en voorzien van drieledige winkelpui.

• HAEGHEBAERT L., Herkent U ze nog ?, in Tiende Jaarboek van de Heemkundige Kring Karel Van de Poele te Lichtervelde, 1994, p. 66.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol