Koetspoort van verbouwd neoclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Koetspoort die oorspronkelijk deel uitmaakte van het hotel Gevers-Coveliers, een neoclassicistisch herenhuis volgens de bouwaanvraag uit 1856 opgetrokken in opdracht van Jean Gevers-Coveliers. De suikerraffinadeur Jean Gevers (1807-1868), echtgenoot van Livine Coveliers (1818-1879), was vennoot van de in de Kaasstraat gevestigde suikerraffinaderij Gevers frères. Uit het onvolledige bouwdossier vallen ontwerper noch aannemer af te leiden. Het pand werd tijdens de jaren 1960 volledig heropgebouwd tot kantoorgebouw.

Rechthoekige poort in een hardstenen omlijsting met pilasters en een entablement op voluutconsoles.