Burgerhuis in art-decostijl

Beschrijving

Onderkelderd art-decodubbelhuis van drie bouwlagen onder plat dak; naar ontwerp van Charles Laloo (Izegem), van 1939. Betonskelet met symmetrische opgebouwde lijstgevel met parement van gele baksteen. Expressieve gevelbehandeling met op de bovenverdieping uitkragende afgeronde erkers aan weerszij van de achteruitwijkende middentravee met balkons, bloembakken en deurvensters. Behouden schrijnwerk onder meer groen glas in lood; typerende buisprofielen voor het balkonhekken en behouden traliewerk voor de beglaasde vleugeldeur en garagepoort. Gebruikelijke dubbelhuisplattegrond met bordestrap en links gemene muur.

• Stedelijk Archief Izegm, Bouwvergunningen 69/ 1939.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol