Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Dweersstraat. Burgerwoning van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. In oorsprong herberg zogenaamd "St.-Jan" en woonhuis, volgens bouwplan in 1909 verbouwd tot één woning, naar ontwerp van C. Mullie-Clement (Izegem). Gecementeerde lijstgevel op arduinen sokkel. Horizontale gevelbelijning door middel van schijnvoegen, kordonvormende arduinen lekdrempels en druiplijst, en vernieuwde kroonlijst. Rechthoekige vensters; bovenvensters onder eenvoudig entablement; spiegels tussen diamantkop en dropmotief op de borstwering. Behouden houtwerk; glas-in-loodvoorzetramen. Deels beglaasde en getraliede rondboogdeur; glas in lood in het bovenlicht. Muurkapel. Haast blinde zijgevel met twee aanleunende poorten waarvan één in de aanhorigheid (nok loodrecht op de straat).

• Stedelijk Archief Izegem, Bouwvergunningen 14/ 1909-1911.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol