Winkel-woonhuis Modepaleis

Beschrijving

Voormalig winkel-woonhuis zogenaamd "Modepaleis" van 1937 en gesigneerd: M. Delrue Wevelgem; aanleunend bij de nieuwe zakelijkheid. Bakstenen gevelfront getypeerd door enerzijds een horizontale belijning, zie horizontale vensterregisters, uitkragende afgeronde kroonlijst en balkon met buisprofiel en anderzijds een meer verticale belijning door doorgetrokken erker met afgeronde rechter hoek, typerende zwartgeglazuurde tegels en hoeklisenen van rode baksteen. Zwartgeglazuurde pui met verdiepte deur; deels aangepast, zie bouwplan.

• Stedelijk Archief Izegem, Bouwvergunningen 65/ 1937.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol