Meubelmakerij en -winkel

Beschrijving

Voormalige meubelmakerij-winkel van 1913, naar ontwerp van Louis Verstraete (Izegem). Breedhuis van drie en vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Bakstenen lijstgevel met verzorgd metselwerk zie gebruik van witte sierbaksteen voor muurbanden; arduinen plint. Verdiepte korfboogvensters onder doorlopende druiplijst van gele baksteen; bovenlichten met houten roedeverdeling; gekleurd glas voor de tweede bouwlaag. Gevelbreed verdiept casement met overschilderde naam: "L. Vanderhaeghe" zie bouwplan, als puilijst boven het breed centraal benedenvenster tussen twee vleugeldeuren.

• Stedelijk Archief Izegem, Bouwvergunningen 13/ 1912-1914.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol