Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Gesloten hoeve met beboomd voortuintje ten noordwesten van het woonhuis. Inplanting in een bocht van de straat.

Inrijpoort ten zuidwesten. Dubbelhuis (ten noordwesten) van zeven traveeën van verschillende breedte en één verdieping onder een gebogen zadeldak (pannen). Datering 1767 gegrift in de beraapte en verankerde erfgevel voorzien van lange trekijzers. Vermoedelijk in de 19de eeuw aangepaste rechthoekige vensters in een geschilderde omlijsting met arduinen lekdrempels. Steekboogdeurtje in een geschilderde omlijsting waaronder gesinterde steentjes zichtbaar zijn. Overstekende dakrand opgevangen door houten daklijstbalkjes. Zijpuntgevel afgewerkt met muurvlechtingen en zandstenen kraagsteen, gemarkeerd door twee steekboogvenstertjes in een omlijsting van gesinterde baksteentjes. Verweerd jaartal 1768 op zandstenen gevelsteen in de top.

Twee rechthoekige poorten onder houten lateien in de met zadeldak afgedekte schuur aan de noordoostzijde. Stallen onder een zadeldak (Vlaamse pannen) ten zuidwesten. Gewijzigde stallen onder een schilddak (pannen) tegenover het woonhuis.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle