• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Voormalig woonhuis van schoenfabrikant P. Ameye van 1939, naar ontwerp van J. Degezelle (Izegem). Dubbelhuis van drie brede venstertraveeën met centraal inspringend portaal. Baksteenbouw van twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel aan de straat, mechanische zwarte pannen); arduinen plint. Horizontale geleding - onder meer door sterk overkragende kroonlijst - doorbroken door penanten van zwart geglazuurde tegels. Licht vooruitspringend risaliet uitlopend in puntgevel met houten beplanking, niet aangeduid op bouwplan.

• Stedelijk Archief Izegem, Bouwvergunningen 69/1939.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol