Beschrijving

Hoeve uit het vierde kwart van de 19de eeuw met lage, losstaande bestanddelen onder zadeldaken (mechanische en Vlaamse pannen), rondom een geasfalteerd erf. Ten westen, erftoegang tussen begroende hekpijlers. Ten noorden, beek en groenscherm van elzen en linden.

Ten oosten, boerenhuis van zeven traveeën (nok parallel aan de straat), geprofileerde gootlijst op blokken. Met imitatiebanden gecementeerde lijstgevel met lichte art-deco-inslag. Getoogde muuropeningen in witgeschilderde omlijstingen.

Ten noorden, dwarsschuur (nok loodrecht op het huis), dakoverstek op houten modillons. Jaarankers "1879" in de top van linker zijgevel. Bouwnaden en verschil in baksteenkoloriet in de linker zijgevel (horizontaal) en in de erfgevel (verticaal) wijzen op oudere kern. Korfboogpoort met klinket, links en rechts geflankeerd door getoogde kelderdeuren.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol