De Draeck of de Coecoeck

Beschrijving

Traditioneel diephuis genaamd "De Draeck" of "de Coecoeck" op de hoek van Keizerstraat en Gratiekapelstraat, dat minstens opklimt tot de 17de eeuw. Sterk verbouwd hoekhuis van drie bij drie traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (nok loodrecht op de Gratiekapelstraat, pannen). Gecementeerde, manke trapgevel (tien en vijf treden met schouderstuk) en zijgevel, vermoedelijk in bak- en zandsteenbouw, verankerd door muurankers met gekrulde spie. Aangepaste ordonnantie met rechthoekige muuropeningen; oorspronkelijk vermoedelijk vierlicht met lagere middenluiken en hogerop twee venstertjes in de tweeledige geveltop.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine