Beschrijving

Kleine hoeve met lage losstaande bestanddelen L- vormig gegroepeerd rondom een erf met boomgaard (onder meer notelaars en perelaars). Verankerde baksteenbouw onder zadeldaken (mechanische pannen). Oude leegstaande hoevegebouwen gedeeltelijk aan het zicht onttrokken door nieuwe woonst uit de jaren 1960.

Ten noorden, voormalige tweewoonst van acht traveeën (nok loodrecht op de straat), uit de tweede helft van de 18de eeuw of eerste kwart van de de 19de eeuw. Typerende gepikte plint en behouden houten kruis- en kloosterkozijnen met schuiframen en bovenlichten met grote roedeverdeling, en luiken. Achtergevel: linker kruiskozijn en kleine venstertjes in de opkamertravee; diefijzers. Linker zijgevel vernieuwd, rechter zijgevel afgewerkt met vlechtingen.

Ten oosten, stal- en schuurvleugel uit het vierde kwart van de 19de eeuw - eerste kwart van de 20ste eeuw, met oudere kern zie bouwnaden in de rechter zijgevel.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol