Directeurswoning van 1923

Beschrijving

Gelegen op de hoek met de Izegemstraat. Pastorie, voormalige directeurswoning van 1923. Dubbelhuis van vier traveeën + afgeschuinde hoektravee en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), klimmende dakkapellen, geprofileerde gootlijst. Rode baksteenbouw; gebruik van arduin voor de plint, van zandsteen voor de kordonlijst en de doorgetrokken strekken van de getoogde en korfbogige muuropeningen. Twee linker traveeën oplopend in puntgevel, geaccentueerd door overhoekse erker onder leien bedaking. Hoektravee: deurvenster met gietijzeren balkonleuning, oplopend in puntgevel met oculus. Behouden houtwerk met gelede bovenlichten. Gewijzigd interieur.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol