Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Semigesloten hoeve met vrij vervallen bakstenen aanhorigheden onder pannen zadeldaken. Datering 1760 in de sluitsteen van het zandstenen steekboogdeurtje aan de straatzijde (ten zuidwesten). Inrijpoort in het zuidwestelijk dienstgebouw als enige getuige van het aangegeven jaartal.

Woonhuis ten noordwesten van vijf verschillende traveeën en anderhalve verdieping onder een zadeldak (Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Met baksteenfries afgewerkt bakstenen gebouw op een gecementeerde plint. Rechthoekige muuropeningen voorzien van arduinen lateien en strekse ontlastingsboog; houten kozijntjes op de zolderverdieping. Aanpalend gedeelte links van twee traveeën en twee verdiepingen onder een zadeldak (pannen), uit midden 19de eeuw. Arduinen onder- en bovendorpel aan de rechthoekige muuropeningen.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle

Het woonhuis is verbouwd. Er werd onder meer nieuwe bedaking met dakkapellen aangebracht.