Heilig Hartschool en klooster

Beschrijving

Heilig Hartschool en (voormalig) klooster, in 1906 opgericht door de Zusters van Maria van Ingelmunster als buurtschool voor de wijk "De Hoogte" en nog steeds lagere school.

Nummers 315-317: voormalig klooster; enkelhuizen in spiegelbeeldschema, twee bouwlagen onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat).

Nummer 319: rechts aanpalend, hogere haakse klassenvleugel van tien traveeën onder afgewolfd zadeldak; ommuurde speelplaats met poort aan straatzijde. Ritmerende getoogde muuropeningen; drie rechter traveeën mogelijk recenter zie bouwnaad en lisenen. Behouden houtwerk.

• Zusters van Maria Ingelmunster, Wij vieren tussen gisteren en morgen, 2 juli, 1769-1994, Ingelmunster (brochure), p. 14-15.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol