• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Burgerhuis met achterliggend begrint erf met stalling en aan de straat, cichorei-ast.

Dubbelhuis van 1920 naar ontwerp van architect A. Dugardyn (Brugge); drie traveeën + links poorttravee en twee bouwlagen onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat); rode baksteenbouw boven arduinen plint, verlevendigd door middel van witgeschilderde gecementeerde banden. Linker- en rechter travee oplopend in trapgevel. Getoogde muuropeningen; vernieuwd houtwerk.

Lage stalling onder zadeldak (nok parallel aan de straat), na bombardement van 1940 verder van het huis herbouwd.

Magazijn en cichorei-ast uit de vroege jaren 1920. Donkere verankerde baksteenbouw; zadeldak (nok loodrecht op de straat, golfplaten) met opengewerkte nok, uit de jaren 1950 ter vervanging van schoorstenen. Straatgevel verlevendigd door middel van blinde getoogde muuropeningen, laadvenster, en banden en strekken van gele sierbaksteen. Bewaard ijzeren droogrooster.

• Algemeen Rijksarchief, Dienst der Verwoeste Gewesten, 11413.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol