Beschrijving

Hoeve met lage, losse, bestanddelen van baksteen onder pannen zadeldaken, U-vormig opgesteld rondom een geasfalteerd erf. Op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843) aangeduid als "Ferme de Backer", ongeveer met dezelfde opstelling. Ten westen, erftoegang via gietijzeren hek; de omliggende landerijen zijn omhaagd met een meidoornheg. Op de hoek met de Wallebrugstraat, klein witgeschilderd Mariakapelletje uit het derde kwart van de 20ste eeuw.

Ten noorden van het erf, woonhuis uit het derde kwart van de 19de eeuw met voorgevelparement en rechthoekige muuropeningen uit de jaren 1930-1940, typische houten schuiframen met sierlijke bovenlichten.

Ten zuiden, dwarsschuur uit de tweede helft van de 19de eeuw; doorgetrokken dakschild op bakstenen pijlers aan de erfzijde. Het gedeelte aan de straat werd in het eerste kwart van de 20ste eeuw verhoogd tot ast onder laag zadeldak; typerende muurankers en gekoppelde rondboogvenstertjes. Ten oosten, stalling uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol