Afspanning De oude tramstatie

Beschrijving

Afspanning "De oude tramstatie" aan de voormalige tramlijn Roeselare-Langemark (1913-1943) met bedding op de huidige Meulebroekenlaan. Burgerhuis uit de tweede helft van de 19de eeuw van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat). Rode baksteenbouw verlevendigd door middel van lijsten en fries met dropmotief van gele sierbaksteen. Getoogde muuropeningen, behouden houtwerk met T-indeling. Achtergelegen erf met laag nutsgebouw onder zadeldak (nok parallel aan de straat).

• BALLYN (?) W., Oostnieuwkerke voor en na de Grote Oorlog, Normaalschool Torhout, 1997-1998, onuitgegeven eindwerk Regentaat, p. 14-18.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol