Langgestrekte hoeve de Most

Beschrijving

Café "De Most" met aan de straat gelegen benzinepomp, voorheen ook vetstoffen- en kolenhandel. Laag hoevetje van het langgestrekte type uit de jaren 1920, echter met bewaard 19de-eeuw gedeelte. Deels bewaard gekasseid erf en bakstenen stoep. Zes traveeën uit het eerste kwart van de 20ste-eeuw + twee inspringende 19de-eeuwse traveeën onder pannen zadeldak (nok haaks op de straat); aanpalende rechter staltravee onder lessenaarsdak. Witgeschilderde verankerde baksteenbouw. Aan de straat, woonhuis en café met afgeschuinde hoektravee. Rechthoekige en korfbogige muuropeningen; laadvenster met overkragend windbord op korbelen. In het 19de-eeuwse gedeelte, getoogde muuropeningen.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol