Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch herenhuis

Beschrijving

Vrijstaand eclectisch burgerhuis met ommuurde voortuin daterend uit de jaren 1900. Dubbelhuis van vier/vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak (nok parallel aan de straat), rechts aanbouw van één travee en één bouwlaag onder schilddak. Witte baksteenbouw verfraaid met zwarte baksteen, arduin en witte natuursteen. Lijstgevel afgelijnd door houten kroonlijst op consoles, middenin onderbroken door de bekronende schoudergevel rustend op lisenen en rondbogen met ingeschreven palmetmotief. Deurtravee voorts benadrukt door middel van balkon met ijzeren neo-Lodewijk XVI-hekken, verfraaid met muziekinstrumenten. Venstertravee opgenomen in de spaarvelden gevormd door lisenen en tandfriezen. Korfbogige vensters op begane grond, rondbogig op bovenverdieping.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol