Ferme des Enfants Verhoest

Beschrijving

Hoeve, aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1843) als "Ferme des Enfants Verhoest" met gewijzigde configuratie, op laatst genoemde kaart en tot op heden deels omgracht. Losse, lage verankerde bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (Vlaamse pannen) gegroepeerd rondom begrint erf. Ten noorden, erfoprit leidend naar ijzeren hek. Ten oosten populieren en wilgen, ten zuiden populieren.

Ten westen van het erf, woonhuis van zes traveeën; lijstgevel op een met schijnvoegen gecementeerde plint, verfraaid met gele baksteen voor rollagen boven rechthoekige muuropeningen en jaartal 185(2) in rechter zijgevel. Haakse aanbouw onder lager zadeldak.

Ten zuiden stal; ten noorden dwarsschuur gecombineerd met cichorei-ast onder plat dak met schoorstenen, bakstenen wasbak voor de ast. Overige gebouwen zonder noemenswaardigheden. Opgetekend in juli 1999, inmiddels verbouwd.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol