Beschrijving

Halfvrijstaand burgerhuis van drie traveenën en twee bouwlagen op de straatgevel en drie traveeën op voorgevel straat met kern van 1835, met wijzingen in 1888, 1892, 1934, 1935, 1967 en 1985 in omhaagde tuin. Parement van oranje baksteen uit de jaren 1930 in sobere art deco op arduinen plint verfraaid met rode granito voor de lateien van de voorgevel. Tuitgevel met enkelhuisopstand voorzien van tweezijdige erker onder leien dak. Deur met art-decosmeedwerk.

• Kadaster West-Vlaanderen, schetsen nummer 18 (1888), nummer 9 (1892), nummer 13 (1934), nummer 2 (1935), nummer 30 (1967), nummer 21 (1985).

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol