Hoeve met losse bestanddelen Gudrunhoeve

Beschrijving

Zogenaamd "Gudrunhoeve", aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (1843) als "Ferme la Veuve Roelens" met grosso modo dezelfde opstelling. Toegang via zogenaamd "Rodenbachdreef", ijzeren hekken geflankeerd door lindebomen. Losse, lage bakstenen bestanddelen, U-vormig opgesteld rondom begrint erf, geplaveide en gekasseide stoepen.

Ten oosten van het erf, woonhuis van zeven traveeën met witgeschilderde gecementeerde lijstgevel op gepikte plint. Nis van de Heilige Donatus boven deur, en links gedenksteen voor de herstelling van 1941. Tegen de achtergevel L-vormige aanbouw.

Ten oosten van het woonhuis, muurserre. Ten noorden van het erf, stal met kelderluik in rechter zijgevel. Ten zuiden, tweedelige dwarsschuur, met jaartal 1920 in rechter zijgevel.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol