Traditioneel diephuis

Beschrijving

Traditioneel diephuis op de hoek van Kammenstraat en IJzerenwaag, dat opklimt tot de tweede helft van de 16de eeuw. Hoekhuis van drie bij drie traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (nok loodrecht op de straat, pannen). De bepleisterde en beschilderde trapgevel van acht treden met een schouderstukken is evenals de zijgevel vermoedelijk opgetrokken in bak- en zandsteenbouw, verankerd door  smeedijzeren muurankers. Aangepaste rechthoekige bovenvensters, vroegere kruiskozijnen, met vernieuwde lateien en lekdrempels. In de geveltop drielicht met lager middenvenster waarboven een luik, met kwartholle dagkanten. Verbouwde begane grond.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine