Beschrijving

Hoeve, aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) in L-vormige configuratie en op de Atlas der Buurtwegen (1843) met huidige opstelling, echter zonder ast. Woonhuis gedateerd 1905 in rechter zijgevel, ast van 1930, schuur onleesbaar gedateerd in rechter zijgevel. Losse, lage, verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken in U-vorm gegroepeerd rond geasfalteerd erf. Ten zuidwesten, erfoprit met ijzeren hek, links ervan linde, rechts populierenrij. Huisweide tussen stal en schuur. Ten noorden van het woonhuis rest van boomgaard en drenkput.

Ten noorden van het erf, woonhuis van zeven traveeën + heden twee garagetraveeën. Steekbogige muuropeningen. Laaddeur in rechter zijgevel. Klein bouwvolume achter het woonhuis.

Ten noordwesten van woonhuis, bakhuis van het tweeledige type met aanpalende serre ten zuiden.

Ten oosten van het erf, dwarsschuur met wagenhuis, plankenbeschieting heden achter metalen golfplaten, en dito deuren. Ten zuidoosten, stal met verhoogd dak, zie bouwnaad op linker zijgevel verwijzend naar oudere dakhelling. Ten westen, driedelige cichorei-ast, waarschijnlijk als resultaat van verbouwingen en vergrotingen, met centraal luifelvormend, uitzwenkend zadeldak over weegbrug, linker volume onder plat dak met schoorstenen.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol