Beschrijving

Hoeve aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (1843) met grosso modo dezelfde opstelling. Losse bestanddelen van verankerde rode baksteen, onder pannen/golfplaten zadeldaken. Ten zuiden nieuw woonhuis. Ten noorden dwarsschuur en wagenhuis met overkragende zadeldaken, in rechter zijgevel van de schuur uilengat en casement (jaartal onleesbaar). Ten oosten drieledige stal/schuur met talrijke bouwnaden; asemgaten in rechterdeel. Rechter zijgevel met heiligennis. Op achtergevel overdekte mestvaalt met golfplaten schilddak. In de noordoost-hoek ast van drie bouwlagen. Voorts recente loods ten oosten van ast.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol