Hoeve en neogotische veldkapel

Beschrijving

Gerestaureerde 19de-eeuwse hoeve zonder noemenswaardigheden met woonhuis van 1864, zie jaartal van gele baksteen boven rondboogvenstertje in de top van de linker zijgevel.

Bijhorend neogotische veldkapel (aan de hoek met Meiboomstraat) van 1903 gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Gedurige Bijstand, zie gedenksteen. Bedehuisje met driezijdige sluiting. Rode baksteenbouw op arduinen plint en onder leien zadeldak. Schoudergevel met aandak voorzien van sierankers. Geprofileerde spitsbogige deuromlijsting.

Interieur met Mariabeeld achter gietijzeren hek; steen met opschrift "Deze kapel is gesticht door D. Van Issacker 't jaar 1903"; twee spitsbogige glas-in-loodraampjes met respectievelijk voorstelling van het Heilig Hart van Jezus en van Maria.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol