Beschrijving

Hoeve aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1843) met grosso modo dezelfde opstelling. Losse, lage bestanddelen van verankerde rode baksteen onder pannen zadeldaken, rond een gedeeltelijk begraasd en begrint erf met wilg. Moderne loodsen ten noorden. Ten zuiden van het erf ijzeren hek.

Ten westen van het erf, boerenhuis van zeven traveeën van 1792, zie jaartal van gele baksteen in rechter zijgevel voorzien van vlechtingen. Vernieuwd straatgevelparement en muuropeningen.

Ten oosten dwarsschuur van 1877, zie jaartal in rechter zijgevel onder Marianisje. Sterk verbouwde stalvleugel ten noorden met afgeronde hoeken.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol