Rij van zes arbeiderswonigen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rij van zes arbeiderswonigen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Zes arbeiderswonigen

Beschrijving

Rij van zes arbeidershuizen, volgens het kadasterarchief in kern opgetrokken in 1868, begin 20ste eeuw voorzien eenzelfde gevelparement van beige en bruine faiencetegels, op één tegeltje gesigneerd: "Charles Deloof Cuelenaere/ Bruges-Bassin".Enkele en dubbelhuizen van twee en drie traveeën en twee bouwlagen onder doorgetrokken pannen zadeldak. Ritmerende rechthoekige vensters met deels behouden schrijnwerk, arduinen dorpels en decoratieve ontlastingsboogjes van bruine tegels; dito speklagen en geometrische fries onder de overstekende gootlijst.