Burgerhuis in art-decostijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis in art-decostijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Intact bewaarde art-decowoning, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1927. Rijhuis met dubbelhuisopstand en twee bouwlagen onder pseudo-mansardedak met dakvensters. Opgetrokken uit gele baksteen op een contrasterende gecementeerde en geschilderde onderbouw en hardstenen plint. Rechthoekige benedenvensters op arduinen dorpels, met omlopende bladguirlandes bij de bovenlichten; bewaard schrijnwerk van typische schuiframen met decoratieve roedeverdeling. Rondboogdeur onder gelijkaardige bladguirlande en sluitsteen; beglaasde deur met ijzeren vulling. Bovenverdieping met gemarkeerd rechter zijrisaliet met gebogen erker op console, hoger oplopende hoekpilasters met deksteen, verbonden door een geajoureerde borstwering. Rechthoekige bovenvensters op bakstenen dorpels en bewaard schrijnwerk met roedeverdeling in de bovenlichten; decoratief metselwerk met ingewerkt ruitmotief op de borstwering.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen