Neoclassicistisch burgerhuis met art-nouveauwinkelpui

Beschrijving

Burgerhuis met oude kern opklimmend tot de eerste helft van 19de eeuw met fraaie houten winkelpui in art-nouveaustijl uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Behouden gepleisterde en geschilderde voorgevel met rechthoekige deur en bovenvensters op arduinen dorpels, op de tweede bouwlaag in rondboognissen onder geprofileerde booglijst op imposten; nieuw schrijnwerk. Aflijnende gelede architraaf onder de houten kroonlijst. Twee linker benedentraveeën voorzien van houten, thans grijsgeschilderde tweeledige winkelpui met deurportaal rechts en typische gebogen glazen wand; beglaasde deur met art nouveauschrijnwerk. Bekronende rolluikkast met typische art-nouveaumotieven onder de houten kroonlijst.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen