Beschrijving

Burgerhuis, thans bakkerij, oorspronkelijk met opmerkelijke neo-Lodewijk XIV-voorgevel, volgens literatuur gebouwd in 1910 door P. Commergo naar ontwerp van architect A. Poppe en uitgevoerd in lichtroze tegels van "The Leeds Fireclay Co". Thans geschilderd en voorzien van een nieuwe winkelpui. Oorspronkelijk enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak met toegevoegde dakkapel. Gemarkeerd door een smalle linker deurtravee en breed rechter vensterrisaliet met behouden betegelde gebogen erker onder dakje en aangepast venster tussen Lodewijk XVI-consoles op de bovenste verdieping; typische guirlandes op de borstweringen. Behouden rechthoekige, omlijste vensters in de linker travee. Aflijnende houten kroon- en tandlijst op klossen.

• DE ROO S. - DE SMET E., Het Eeklo van toen, Brugge, 1985, p. 26.