Grand Hôtel Spittael

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Grand Hôtel Spittael

Beschrijving

Hotel Rembrandt, voorheen "Grand Hôtel Spittael". Beeldbepalend hoekgebouw met de Visstraat, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1905. Oorspronkelijk opgetrokken uit baksteen in neotraditionele stijl met onder meer getrapte dakvensters en een erker op de afgeschuinde hoektravee. Thans gepleisterd en witgeschilderde gevels met imitatievakwerkbeschildering, met geschilderde huisnaam en overluifelde begane grond met leien afdak op houten schoorstukken. Behouden dakkapellen onder leien schilddakjes van het originele ontwerp.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen