Beschrijving

Neoclassicistisch burgerhuis, volgens het kadasterarchief in 1869 aangepast en achteraan uitgebreid met een handweverij door eigenaar Polydoor Lippens (1810-1889), vermaard fysicus en uitvinder, die iets verderop in Kerkstraat nummer 20 woonde. Bewaard, niet gedateerd bouwplan, ondertekend door aannemer Louis Heene. Enkelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak met fraai gerestaureerde gepleisterde en geschilderde voorgevel op een plint van hardsteenplaten. Begane grond met eenvoudige rechthoekige vensters op arduinen dorpels en rechthoekige deuren in de eerste en vijfde travee, gevat in een vlakke arduinen omlijsting; nieuw schrijnwerk naar 19de-eeuws model. Omlijste getoogde bovenvensters op doorgetrokken kordon en verrijkt met sluitstenen. Aflijnende hoofdgestel het kroonlijst op gekoppelde modillons.

• Eeklo, Stadsarchief, Bouwvergunningen.