Villa uit het interbellum

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa uit het interbellum

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumvilla

Beschrijving

Interbellumvilla, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1930. Deels vrijstaand gebouw met twee bouwlagen gemarkeerd door een overhoeks geplaatste ronde erker onder overstekende kroonlijst en aansluitende hoge puntgevel in de straatgevel, onder pannen zadel- en tentdak. Verzorgde baksteenbouw op een plint van hardsteenplaten en verlevendigd door gecementeerde en witgeschilderde vensterlateien en brede band onder de daklijst. Rechthoekige vensters met nieuw schrijnwerk. Zijgevel van twee traveeën gemarkeerd door een brede middenpenant, boven de kroonlijst doorgetrokken in een monumentale schouw.