Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Deels vrijstaand burgerhuis met rechts aansluitend ijzeren hek, volgens bouwvergunning van 1887 gebouwd door huidevetter De Jager-Van Kershaver. Neoclassicistisch dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Bepleisterde en geschilderde voorgevel op een plint van arduinplaten, horizontaal gemarkeerd door hardstenen cordons, schuinvoegen onder de puilijst en een uitgewerkt hoofdgestel met overstekende houten kroon- en tandlijst op uitgewerkte modillons. Getoogde deur en vensters, op de bovenverdieping in geprofileerde omlijsting met sluitsteen en T-vormig schrijnwerk. Bewaarde deur met beglaasde panelen met ijzeren vulling. Vrijstaande bakstenen rechter zijpuntgevel met twee rechthoekige benedenvensters met persiennes, rondboogvormig bovenvenster met bekronende oculus en typische rondboogvormige zoldervenstertjes. Beraapte achtergevel.