Juridische gevolgen

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Parochiekerk Sint-Barbara en omgeving

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelhuis

Beschrijving

Burgerhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, in kern opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw. Volgens archiefdocumenten op de plaats van de vroeger herberg "het Gouden Hoofd", gekend in de 16de eeuw. Behouden gepleisterde en geschilderde bovenverdieping boven een volledig verbouwde winkelpui. Typische rondboogvensters onder booglijst op imposten, op doorgetrokken dorpels en wit schrijnwerk met kleine roedeverdeling naar origineel model. Aflijnende geprofileerde daklijst en houten kroonlijst.

• NOTTEBOOM H., Kennismaking met Maldegem, 1986, p. 8-9.