Neoclaccistisch getint burgerhuis

Beschrijving

Onderkelderd enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder een mansardedak, uit het vierde kwart van de 19de eeuw.

Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel op hoge arduinen plint met getraliede keldervensters. Verhoogde begane grond met imitatiebanden. Verdiepte rechthoekige bovenvensters gevat tussen pseudo-pilasters en verdiepte borstweringen tussen doorgetrokken lekdrempels en kordons. Middelste muurpenanten op de derde bouwlaag verrijkt met stucversiering. Middentravee op bel-etage gemarkeerd door middel van fraai uitgewerkte houten erker. Versierd hoofdgestel onder tandlijst op klossen; bekronende houten dakkapellen.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde