Traditioneel diephuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Traditioneel diephuis

Beschrijving

Traditioneel diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, pannen), te dateren in de tweede helft van de 16de tot de eerste helft van de 17de eeuw.

De bepleisterde trapgevel van negen treden is mogelijke opgetrokken in bak- en zandsteenbouw, verankerd door smeedijzeren muurankers met gekrulde spie. Aangepaste rechthoekige vensters, vroegere kruiskozijnen, met hardstenen lekdrempels. In de tweeledige geveltop rechthoekig drielicht en luik met druiplijsten. Vormt een geheel met het aanpalend huis nummer 2, dat dezelfde ordonnantie en verankering vertoont. Daarvan werd de opstand in de loop van de 20ste eeuw verbouwd tot een lijstgevel met een toegevoegde derde bouwlaag.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine